Natuurlijke tuin met ronde vormen

Deze tuin in Maarssen is ontworpen door A.J. Post Groenontwerpburo. De bestrating bestaat uit oude gebakken walen die wij hergebruikt hebben, met als kantopsluiting Zweeds granieten keien, voor een natuurlijk effect. De paden zijn golvend aangelegd, waardoor het een hele natuurlijke uitstraling krijgt.

Het leuke aan deze tuin is dat de golvende paden worden onderbroken door een grote cirkel van Cortenstaal. In deze cirkel is voor grind gekozen, wat het speels en natuurlijk maakt.

De klinkers gevoegd met Gatorsand. Dit is een voegmiddel speciaal voor klinkers. Het is waterdoorlatend en zorgt ervoor dat er weinig tot geen onkruid zal groeien tussen de voegen van de klinkers.
Gatorsand is verkrijgbaar in verschillende kleuren, in deze tuin is voor een zanderige kleur gekozen omdat dit goed bij de klinker past.

Er staan veel soorten vaste planten en grassen in met 3 bomen. Rondom de cirkel is een ligusterhaag geplaatst die in hoogte afloopt naar de ingang.

Ook hebben wij in deze tuin de verlichting mogen verzorgen van In-Lite. Er zijn verschillende spots geplaatst om de bomen uit te lichten. Dit zorgt ervoor dat er ’s avonds van de tuin genoten kan.