Beplanting & Biodiversiteit

Beplanting is niet alleen goed voor het milieu en de natuur maar ook een genot om naar te kijken. Al uw zintuigen worden op de proef gesteld met de juiste soorten beplanting. Ook helpt u de natuur hier een handje bij, want dat is op sommige plekken heel hard nodig!

Waarom is beplanting nou zo belangrijk?

De beplanting in de tuin is van essentieel belang voor de sfeer en uitstraling van uw tuin. Door slim om te gaan met verschillende vormen van beplanting, kunt u optimaal genieten van een tuin die alle seizoenen van het jaar sierwaarde heeft. Super fijn als u van het voor- of najaarszonnetje geniet in uw tuin! Belangrijke elementen van beplanting zijn bijvoorbeeld:
Wilt u meer biodiversiteit in uw tuin door middel van beplanting? Vanuit ons oogpunt kan iedereen met een eigen tuin een kleine bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Met onderstaande tips laten we zien hoe dit heel gemakkelijk kan!

Welke planten zijn goed voor de biodiversiteit?
Door te kiezen voor inheemse of biologisch gekweekte planten vermijdt u het risico planten uit te kiezen die overgecultiveerd zijn. Deze planten zien er mooier en aantrekkelijker uit maar deze planten kunnen geen goed effect hebben op de biodiversiteit in uw tuin. Een beetje meer geduld, loont dus.

Inheemse en biologisch gekweekte planten zijn iets duurder maar het geld meer dan waard. Daarnaast kunt u het beste kiezen voor planten die lang- en in verschillende periodes bloeien. Dit zorgt voor een variatie waardoor er het hele jaar door altijd iets bloeit in uw tuin.

Onze diensten

In de meeste gevallen is bestrating de basis van iedere tuin en zorgt ervoor dat u iedere zomer op uw terras kunt zitten en gemakkelijk door uw tuin kunt bewegen.
Een prachtige houten vlonder als terras zorgt voor een natuurlijke en rustige uitstraling in uw tuin en kan een heel goed alternatief zijn voor bestrating.
Een erfafscheiding zorgt voor meer privacy in uw tuin maar kan ook nog andere functies hebben zoals veiligheid en om de containers te verstoppen.