Tuinadvies

Een tuin kan veel werk zijn. Daarom is het soms fijn als er iemand meedenkt over bepaalde werkzaamheden in uw tuin. Wij hebben al 29 jaar ervaring in ons vak en delen graag onze kennis om u te ontlasten. Heeft u bepaalde vragen over uw tuin? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Tuinadvies

Bemesting van de borders

Voorkom dat uw tuin grond “arm” wordt en bemest uw tuin in april/mei en in juli/september.
Bemesting van de borders is noodzakelijk om te voorkomen dat de grond ‘arm’ wordt en wordt uitgeput door de beplanting. Naast water zorgt voeding, in de vorm van bemesting, ervoor dat planten in leven blijven en goed kunnen groeien. De beplanting bouwt door goed mesten een betere weerstand op tegen ziekten en plagen.

U kunt borders in het voorjaar en najaar zelf bemesten. Door dit te doen rond april/mei en juli/september, zorgt u ervoor dat de borders het hele jaar rond voldoende goede voeding hebben voor de planten.

Wij raden aan om organische meststoffen te gebruiken. Organische meststoffen zijn opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen van een plantaardige of dierlijke herkomst. Dit is beter voor het milieu omdat de organische stof omgezet wordt in humus, een kruimelachtige structuur in de grond. Daardoor ontstaat er een goed evenwicht tussen lucht en vocht in de bodem. Het wortelen van de plant is op deze manier gemakkelijker en dit komt ten goede van het bodemleven!

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Onze tuintips

Het is koud, de bladeren vallen van de bomen af en het onkruid begint zichtbaar te worden. Heeft u er al aan gedacht om bladverliezende heesters te snoeien?
Het voorjaar staat weer voor de deur, de vroege voorjaarsbloeiers staan te pronken. Tijd om de maaimachine te starten en de vaste planten te snoeien.
In de zomer is het de laatste jaren vaak warm en droog. De planten en het gras in uw tuin hebben dan veel water nodig, vergeet ze niet (genoeg) water te geven!
Het najaar staat voor de deur. De bladeren vallen van de bomen, vaste planten sterven af. Heeft u er al eens aan gedacht om bloembollen te poten?
Bij het snoeien van de planten en de bomen is het van belang dat deze in de goede tijd gesnoeid worden. Elke plant heeft andere behoeften om gesnoeid te worden.
Gebruik van (organische) meststoffen zorgt ervoor dat uw tuin in alle opzichten mooi en gelijkmatig groeit. Mest minimaal 3 keer per jaar uw tuin.
Wist u dat er heel gemakkelijk vlinders, nachtvlinders of bijen gelokt kunnen worden met de juiste soorten beplanting. Probeer een ‘plantje’ bij te dragen!

Wilt u tuinadvies?

Wij van Hoveniersbedrijf Loek Barte streven er naar om elke tuin te realiseren naar uw wensen en budget. Omdat wij al 29 jaar ervaring in ons vak hebben, kunnen we goed inschatten wat er wel en wat er niet mogelijk is en wat dan eventueel een goede oplossing kan zijn en die het beste bij u past.

Kwaliteit en transparantie staan bij ons in een hoog vaandel. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent! Geen één uitdaging is voor ons te gek! Er staat een team van vakkundige Hoveniers voor u klaar.

Interesse in tuinadvies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier