Snoeien

Snoeien doet groeien, wordt er vaak gezegd. Door de planten in uw tuin te snoeien, zorgt u ervoor dat de hagen in uw tuin dezelfde vorm houden en verouderen de heesters en vaste planten in uw tuin niet.

Snoeien

Snoeien doet groeien..

In elke tuin moet er gesnoeid worden. Iedere tuin heeft een andere functie, waar wensen aan hangen. Heeft u bijvoorbeeld veel bomen in uw tuin staan? Dan is het elk jaar nodig om te controleren op dode takken of eventueel laaghangende takken. Onze meest voorkomende snoeiwerkzaamheden zijn:
Heeft u snoeiwerkzaamheden in uw tuin maar heeft u geen idee waar te beginnen? Wij hebben een team van vakkundige hoveniers klaar staan om u van advies te voorzien of om u te helpen met deze snoeiwerkzaamheden. Heeft u interesse in onze werkzaamheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Onze diensten

Snoeit u uw Rododendron  altijd boven de jonge scheut? Bij heesters is het voornamelijk belangrijk dat wordt gekeken naar de bloeitijd voordat er gesnoeid wordt.
Er zijn veel verschillende soorten Hortensia’s, die allemaal een aparte snoeiwijze hebben. Lavendels lopen niet uit op het ‘oude’ hout, dus niet te ver terugsnoeien!
Vaste planten komen in elke tuin terug. Wist u dat wanneer u vrouwenmantel (Alchemilla mollis) vlak na de bloei snoeit, deze nog een keertje bloeit?
ABCJ bomen, fruitbomen, leibomen, knotbomen. Ze hebben allemaal een andere snoeiwijze en een andere groeiwijze. Daarbij komen dan ook andere aandachtspunten!

Uw tuin laten snoeien?

Misschien herkent u dat wel, u heeft veel verschillende soorten planten en bomen in uw tuin die allemaal een andere snoeiwijze nodig hebben. Soms kan het lastig zijn om voor de juiste plant de snoeiwijze toe te passen. Wij van Hoveniersbedrijf Loek Barte staan klaar om met u mee te denken of om u een handje te helpen.
Heeft u interesse in onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier