Bijzonder duurzame tuin

Na zeven weken werk, hebben wij deze bijzondere, maar zeker ook prachtige tuin mogen opleveren. Bij deze tuin hebben wij alles van begin tot eind aangepakt.

Voor de start van dit project wisten we al dat deze tuin last had van een verschrikkelijk waterprobleem. De grondsoort in deze tuin is namelijk van extreem zware klei, waardoor met de vele regenval van afgelopen maanden de tuin onbegaanbaar was geworden. Om dit op te lossen is er gekozen voor een natuurvriendelijke oplossing, met een hele grote wadi. We hebben rondom de vlonder de borders diep uitgegraven met het idee dat daar het water kan verzamelen, zodat het in de tuin blijft. De beplanting is hierop aangepast. Toch hebben we voor extreem weer een overloop gemaakt, zodat het water altijd de tuin uit kan als dat gewenst is.

Met opbouwen zijn we begonnen met het plaatsen van de schuttingen. Er is gekozen voor een combinatie van Zweeds rabat en hedera schuttingen. Achterin de tuin hebben wij een prachtige overkapping met bergruimte op maat gemaakt. De berging is geïsoleerd en alle wanden zijn dubbelzijdig bekleed met Zweeds rabat planken. Voor de bestrating onder de overkapping hebben we gemaakt van de tegeltjes die al aanwezig waren in deze tuin.
Vervolgens zijn we de verhoogde vlonder gaan maken die als een prachtige entree naar de overkapping dient. Voor het hout van de vlonder hebben we Cumaru planken gebruikt. Om de lange tuin wat te breken is er gekozen voor een grote pergola, die begroeid zal worden met prachtige klimplanten.

De borders en het gazon zijn uitgezet met cortenstaal. Deze organische vormen geven een rustig effect. In het gazon is gekozen voor staptegels van flagstones. In de borders is gekozen voor veel beplanting. Dit zorgt ervoor dat de borders sneller dichtgroeien, waardoor het onkruid minder kans maakt. Het terras aan de woning is gemaakt van een prachtige keramische tegel, gevoegd met een waterdoorlatende voeg. Door de gehele tuin is er verlichting geplaatst wat het ’s avonds een schitterend plaatje maakt.