Landelijk en inheems

Deze tuin in Westbroek is ontworpen door A.J Post groenontwerpburo. Deze voortuin heeft grote hoogteverschillen, wat het een uitdagende klus maakt. Om het grote hoogteverschil op te vangen is er gekozen voor een grote Cortenstalen rand. Deze rand is circa 50 cm hoog en zorgt ervoor dat het hoogteverschil behouden wordt.

Tegen de slootkant aan is er een prachtige border gecreëerd met inheemse beplanting die niet veel gebruikt wordt in particuliere tuinen. Hier hebben we namelijk groot hoefblad gebruikt. De bloeikolven komen in de winter al tevoorschijn en bloeien in het vroege voorjaar al volop. Na de bloei zorgt groot hoefblad ervoor dat de gehele border als een deken lijkt door de mooie grote bladeren.
Tegen de woning aan is er gekozen voor een terras van Dolomiet. Een prachtig contrast van het gele gravel bij de beplanting.

Door de gehele border hebben we flagstones gebruikt als stapstenen. Dit heeft als voordeel dat het mogelijk is om door de tuin te lopen zonder echt een pad aan te leggen.