Landelijke tuin

Deze tuin in het buitengebied van Tienhoven is ontworpen door Erik Funneman. Voordat we aan dit project begonnen was het stuk tuin achter de brug een weilandje dat niet echt betrokken werd tot de tuin.

De hoofdlijn van de tuin is toch wel het pad dat met een lichte glooiing over een brug naar achteren gaat. Dit pad hebben we gemaakt met randen van cortenstaal met daarin Dolomiet gravel. Omdat deze Dolomiet geel van kleur is, springt het pad er echt uit en heeft het een duidelijke sierwaarde in de tuin.

Het terras aan huis is verhoogd met borders rondom het terras gemaakt van hardhout. De tegels die we gebruikt hebben voor het terras zijn Tambour 20×20. De kleurensamenstelling maakt het speels en de gele kleur van het Dolomiet komt terug in het terras.

De brug over de sloot is een project op zichzelf geweest. De wens was om het Dolomiet pad door te laten lopen over de brug en door het ‘weilandje’ naar het vlonderterras. We hebben de zijkanten van de brug ingeplant met planten die goed tegen de droogte kunnen. Hierdoor is een prachtig pad ontstaan dat zorgt dat de brug onherkenbaar is geworden.

In deze tuin is er gekozen voor veel vaste planten en siergrassen. De kleuren blauw en diep paar overheersen in het voorjaar en de zomer dankzij de Nepeta’s en de Salvia’s. Er is gekozen om veel beplanting te gebruiken zodat de tuin snel dichtgroeit. Het voordeel hiervan is dat onkruid op deze manier weinig tot geen kans krijgt.

Ook in deze tuin hebben de verlichting voorzien van In-Lite®. In de border bij het terras aan de woning staan verschillende spots. Op de schuttingen hebben we gebruikt gemaakt van verlichting die naar beneden schijnt. Achterin de tuin hebben we scopes gebruikt die verschillende mooie planten uitlichten.