Praktische en prachtige voortuin

Deze tuin in Tienhoven is ontworpen door A.J Post groenontwerpburo. De wens die deze klant ons gaf, hadden we nog niet eerder gehad, namelijk rond kunnen rijden op de oprit en toch veel beplanting. Dit was een behoorlijke uitdaging maar we hebben het voor elkaar gekregen.

De ronde vormen in deze tuin hebben we gemaakt met randen van Cortenstaal. Deze organische vormen ogen heel natuurlijk en hebben als functie dat de grote voortuin goed wordt verdeeld door deze vormen. Voor de beplanting is er gekozen voor een mooie kastanjeboom die we vanuit de achtertuin verplaatst hebben. Deze kastanjeboom staat mooi in het midden van de voortuin en heeft grote sierwaarde. Verder zijn er veel vaste planten, siergrassen en verschillende heesters geplant. We hebben gekozen voor veel beplanting om te zorgen dat de borders snel dicht zullen groeien waardoor het onkruid minder kans krijgt.

De bestrating rondom het huis zijn gebakken klinkers in waalformaat. Deze klinkers worden door de jaren heen alleen maar mooier en passen goed bij de woning.

Er is gekozen in de voortuin voor half-verharding, namelijk fijn grind met een lichte kleur. Oogt heel erg fris en ziet er heel mooi uit ten opzichte van de bestrating.

Tot slot hebben we in deze tuin gebruik gemaakt van In-Lite® verlichting. Er zijn diverse scopes onder de bomen in de voortuin en achtertuin geplaatst. De verlichting wordt aangestuurd door middel van een SMART-HUB die te bedienen is via een app op de smartphone.

Video afspelen