Riante tuin in Loenen aan de vecht

Deze tuin in Loenen aan de Vecht is ontworpen door A.J Post groenontwerpburo.

Toen wij begonnen in deze tuin was het net opgeleverd door de bouw, dus er was nog niks.

Wij zijn begonnen met de beschoeiing die in de achtertuin moest komen. De achtertuin grenst aan een brede sloot die vanuit de bouw opgeleverd werd zonder beschoeiing.
Om de achtertuin op een hoogte te krijgen, hebben wij de beschoeiing ongeveer 2 meter boven het waterniveau moeten maken. Dat betekent ook hele lange planken.

De beschoeiing is prachtig geworden en ook heel erg nuttig. Hier heeft de klant heel veel gemak van in de toekomst.

De oprit en de bestrating rondom de woning hebben wij gemaakt van gebakken klinkers met waalformaat. Niet alleen heel erg mooi op zichzelf maar ook mooi te combineren met keramische tegels wat wij in de achtertuin gedaan hebben.
Een terras van keramische tegels gevoegd met een steen-grijze voeg, dit breekt het grote oppervlak aan klinkers heel erg mooi.

Voor de half-verharding in de voortuin is er gekozen voor Ardenner-split. Dit is antraciet-kleur grind, wat erg goed past bij de woning.

De beukenhagen en borders in de voortuin zorgen ervoor dat het geheel wat speelser wordt.

In de achtertuin is er gekozen voor een groot grasveld. Een mooie en goede oplossing voor kinderen!

De afscheidingen in de achtertuin zijn gemaakt van bouwstaalmatten. Deze hebben we ingevlochten met Hedera, die goed gaan dichtgroeien. Om de grote achtertuin te breken zijn er vijf knotwilgen geplaatst.

Verder hebben wij in deze tuin voornamelijk vaste planten en siergrassen toegepast.