Oplevering nieuwe tuin in Woerden

Na 5 weken werk mogen wij deze prachtige tuin in Woerden opleveren. In de achtertuin hebben we de bestaande zitvlonder opnieuw bekleed met mooie Cumaru planken (hardhout). De loopvlonder en de zitvlonder onder de overkapping hebben wij nieuw en aansluitend gemaakt op de bestaande vlonder, van hetzelfde materiaal. Om het hoge hoogteverschil van het water op te vangen hebben wij de zijkanten van de vlonders helemaal bekleed met hetzelfde hout.

De overkapping is helemaal op maat gemaakt. Het maken van deze overkapping was extra uitdagend door de schuine erfgrenzen en de harde wind tijdens het werk. Omdat er verlichting in de overkapping is gemaakt, hebben we de achterwand dubbelzijdig bekleed met Zweeds rabat planken. Voor de zijkant (aan het water) heeft de klant gekozen voor verstelbare lamellen. Dit is niet alleen erg mooi, maar ook erg handig. Wanneer er privacy is gewenst, kunnen de lamellen eenvoudig dichtgezet worden. Maar wanneer ze open staan, is er nog steeds prachtig uitzicht op het water.

Het terras in de achtertuin is van 60x60x3 cm keramische tegels, met harde voeg. De verhoogde bloembak die overloopt in de trap is een mooie toevoeging waardoor de tuin veel groter lijkt. In de oude situatie stond op deze plek een poortdeur, wat ervoor zorgt dat de voor- en achtertuin echt gescheiden zijn.
De afscheiding is het eerste gedeelte gemaakt van Zweeds rabat, hetzelfde materiaal als in de overkapping. Daarna loopt dit over in bouwstaalmatten, wat mooi gaat begroeien met Hedera. In de voortuin hebben wij een verhoogde bloembak gemaakt die in dezelfde lijn doorloopt als de verhoogde bloembak in de achtertuin. Deze gaat mooi dichtgroeien met diverse vaste planten en kleine heesters. En de Magnolia in het gazon gaat een echte blikvanger worden.

Aan de zijkant van het huis hebben wij een nieuw haardhok gemaakt, die alleen nog maar gevuld hoeft te worden. Er is genoeg verlichting van In-Lite in deze tuin gekomen. Langs de oprit staan 3 lampen die de oprit mooi uitlichten. Op het haardhok is er een spot geplaatst met een bewegingssensor waardoor de kliko’s makkelijk te vinden zijn ’s avonds. In de borders en bij de Magnolia staan diverse spots die een mooi beeld geven. In de overkapping zijn er 2 lampen geplaatst voor sfeerverlichting en in de loopvlonder hebben wij 4 spots gemaakt om het pad uit te lichten.

Bent u ook toe aan een nieuwe tuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!